Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Hippocrates

En bild

Hippocrates heter det datasystem vi använder för att kunna sköta administrationen av vår verksamhet på bästa möjliga sätt. Syftet med programmet är att det ska underlätta både för våra medlemmar i klubben och för våra ridlärare och administratörer.

Det här kommer du kunna göra i programmet:
För ridskoleelever:

 • Hantera Ridavgifter, Medlemsavgift och liknande.
 • Avbokning av ridlektioner. Avboka din ridlektion innan kl.13.00 vardagar samt kl. 07.30 på helger och få möjlighet att rida igen den i en annan likvärdig grupp.
 • Igenridning. Bokas via programmet fram till kl.14.30 på vardagar och till kl.08.00 på helger.
 • Se vilken häst du ska rida på dagens lektion. Detta kan endast ses samma dag som lektionen är.
 • Anmäla och betala aktiviteter, till exempel ridläger, kurser etc.

För elever under 18 år är det målsman som äger kontot. Detta innebär att du som elev / målsman måste logga in i elevportalen och uppdatera er personliga information samt godkänna avtalet. Avtalet behöver du godkänna för kunna komma vidare i elevportalen. Läs igenom avtalet noga.

När du har gjort detta så hittar länken till din personliga information längst upp till höger - klicka på ditt namn och välj “Inställningar”. Gör de ändringar som behövs och klicka sedan på knappen som det står “Spara grundinformation” på.

OBS: Om du märker att “Spara grundinformation” knappen inte går att klicka på, så beror det på att ditt lösenord behöver uppdateras då det är för svagt, eller att det inte är ändrat från de “standard” lösenordet som vi har satt för ridskolan. Ändra lösenordet så kommer du kunna spara dina uppgifter.

Så här gör du första gången du är inne i systemet:

 1. Logga in med de uppgifterna som du fått via mejl från Hippocrates. Har du tappat bort mejlet eller inte fått något kontakta oss via mejl. Är du ny medlem gå in och skapa användare. Det gör du via knappen.

 2. Läs och godkänn Ridskoleavtalet (=vårt informationsblad) som du kommer till det första du gör när du loggar in.

 3. Uppdatera dina uppgifter, ex byt lösenord, fyll i personnummer (måste finnas på grund av uppkoppling då vi rapporterar medlemmar mot Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet).
 4. Kontrollera era uppgifter så de stämmer

 5. Välj ett medlemskap, endast eleven måste vara medlem.

 6. För ridskoleryttare - välj delbetalning genom att klicka i rutan nere till vänster om du önskar delbetala din ridavgift.

Inloggning:
Du loggar in på följande adress:
https://academy.hippocrates.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Användarnamn: Din mejladress
Lösenord: xxxxx
Bolagskoden: EORF

Publicerad: 2023-01-27

Senast uppdaterad: 2023-01-28

Författare: Emma Berlin

Sponsorer