Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Börja rida hos oss

Att börja rida på ridskola är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om hästar och ridning och på våra ridskolor har vi ridgrupper som passar för alla ryttare, oavsett om du är barn eller vuxen, nybörjare eller erfaren. Vi utgår ifrån SvRFs ryttarmärken som riktlinje både vid planering av undervisning och indelning av grupper. På så sätt vet vi att både nya och gamla elever utvecklas och utmanas lagom mycket i förhållande till sin ridnivå, och det blir dessutom enklare att hitta en grupp som passar.

Två anläggningar

Vi driver ridskola på två anläggningar, Ekeby med ponnysar för yngre barn och ungdomar och Vilsta med hästar för äldre ungdomar och vuxna. Båda anläggningarna är centralt belägna i Eskilstuna. Våra instruktörer är välutbildade och ridskolornas hästar likaså. Hos oss sätter vi din upplevelse och utveckling i centrum.

Börja rida hos oss

Om du är ny och osäker på vilken ridgrupp som skulle kunna passa för dig eller ditt barn kan du läsa mer om de olika gruppnivåerna under respektive ridskoleflik "Rida på Vilsta Ridskola" eller "Rida på Ekeby Ridkola". Du får gärna skicka en en intresseanmälan för att börja rida hos oss så kontaktar vi dig och kan hjälpa dig att hitta rätt nivå till dig eller ditt barn.


Privatlektioner, kurser, drop-in och specialgrupper

Förutom ordinarie ridlektioner där du som elev köper ett abonnemang erbjuder vi också privatlektioner, kurser, drop-in och specialgrupper på båda ridskolorna.
Information om dessa aktiviteter hittar du på samlingssidan på vår webbplats.

Ridutrustning

På ridskolan finns hjälmar att låna och säkerhetsvästar att hyra, en kostnad på 100kr/period. Övrig utrustning som du behöver när du rider är;

  • oömma kläder, ridbyxor är det bekvämaste alternativet men inget måste
  • skor/stövel/känga med klack och
  • gärna handskar eller fingervantar

Tänk på att det blir kallt i både stallet och ridhuset på vintern, så varma kläder är att rekommendera (inte minst för dig som bara ska titta på!).

Publicerad: 2022-10-27

Senast uppdaterad: 2022-12-16

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS