Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Rida hos oss

Eskilstunaortens ryttarförening (EORF) erbjuder verksamhet för alla barn, ungdomar och vuxna oavsett utbildningsnivå. Våra halvtimmesgrupper passar ponnyknattarna, nybörjarna har 60 min lektionstid med 30 min teori och 30 min ridning när de går vidare rider de 45 min och har 30 min teori, därefter övergår de till 60 min ridning med teori två eller tre gånger per termin. Vuxna rider 60 min och har teori två eller tre ggr per period. De ryttare som vill ha lite mer utmaning i sin ridning återfinns i våra utvecklingsgrupper.

Lektionsverksamheten

Du som vill börja rida på någon av våra ridskolor, eller redan gör det rider säkert. Föreningens ridlärare är alla diplomerade och utbildade lägst Svensk Ridlärare II, det innebär att de med iakttagande av ett gott horsemanship, ansvarar för skötsel av hästar, anläggning och utrustning, utbildar hästar samt utbildar elever i hästkunskap och ridning enligt kompetensbeskrivning. De ska verka som goda föredömen och inspirera föreningens alla ryttare, ung som gammal. Flera av våra ridlärare är inte bara ridlärare utan äger och tävlar på egna hästar.

Som elev på ERF får du både praktisk och teoretisk utbildning. Två lektionstillfällen per termin används till så kallad "avsutten" undervisning som är utformade på olika sätt beroende på vilken nivå ridgruppen är på. När lektionsverksamhet pågår finns det stallvärdar och stallassistenter i stallet för att visa elever och föräldrar tillrätta. Vid behov hjälper de till med iordningställande av ponnyer och hästar samt ser till att våra elever känner sig välkomna.

Här kan du läsa mer om att börja rida hos oss.

Ridskolans samarbeten

Ridskolan har ett gott samarbete med närliggande skolor och erbjuder bland annat Elevens val. Vi samarbetar med REAL gymnasiet (Hästgymnasium), där gymnasieelever utbildas på framför allt Vilsta Ridskola. ERF tillhandahåller även ridning för personer med funktionsnedsättning.

Här kan du läsa mer om ridning för personer med funktionsnedsättning.

Tävling med ridskolehäst

Eskilstunaortens ryttarförening erbjuder ungdomar och vuxna som rider i specialgrupper att utvecklas i sin ridning genom att få möjligheten att tävla på ridskolehäst. Syftet med specialgrupperna är att få möjlighet att fördjupa sig i någon av ridsportgrenarna, hoppning eller dressyr. Grupperna är utformade som tävlingsförberedande träning och riktar sig till de ungdomar och vuxna som vill satsa mer på sporten. Ett första steg inom dessa projekt är att rida interna klubbtävlingar, Pay and Ride, Pay and Jump och i vissa fall lokala och regionala tävlingar som anordnas på hemmaplan.

  • På Ekeby Ridskola erbjuder vi ungdomar att vara med i talangsatsningen
  • På Vilsta erbjuder vi våra ungdomar och vuxna att vara med i hopp och, - eller dressyrspecial grupper

Här kan du läsa mer om våra specialgrupper.

Prova - på ridning

För de barn, ungdomar och vuxna som är nyfikna på ridning erbjuder ridskolorna prova- på ridning. Det innebär att man kan pröva lektionsridning med en utbildad ridlärare och med stöd av stallvärdinnor. Perfekt för dig som aldrig har ridit, som funderar på att börja rida eller som helt enkelt bara vill prova på.
På Ekeby Ridskola kallar vi prova -på ridningen för kvartsridning, som är förlagd på söndagar.

Här kan du läsa mer om vår prova-på ridning.

Öppet sju dagar i veckan

Eskilstunaortens ryttarförening har öppet sju dagar i veckan. På ridskolorna har du inte bara möjlighet att lära dig att rida utan du lär dig hur en häst fungerar och hur du ska bete dig och hantera hästen. Och framförallt kan du träffa många kompisar som delar samma intresse som du.

Välkommen till Ekeby och Vilsta ridskola!

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS