Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Prova på ridning

Prova på ridning och kvartsridning passar bäst för dig som inte är så rutinerad eller som mest vill prova hur det är att rida. Många som kommer på vår Prova På-ridningar och kvartridningar har aldrig provat att rida förut.

Vi erbjuder Prova På för både barn, ungdomar och vuxna. På Ekeby Ridskola kallar vi det för Kvartsridning och riktar oss mot barn från ca 2-3 års ålder och uppåt (till ca 10-12 år) och på Vilsta Ridskola har du som är 12 år och äldre (ingen övre åldersgräns) möjlighet att delta.

Bra att tänka på: Du som ska rida behöver sko med klack och bekväma byxor samt tröja eller jacka utan luva. Hjälm finns att låna. Vi försöker bistå med ledare till hästen för dom som behöver på Vilsta men det finns inga garantier att det finns så ta gärna med någon som kan leda om du har möjlighet. På Ekeby har alla ponnyer alltid ledarutbildade ledare. För de allra yngsta barnen kan det behövas extra hjälp från er föräldrar att gå intill och hålla i barnen.

Prova på ridning på Vilsta

Vi har Prova På ridning på Vilsta ridskola för ungdomar och vuxna vissa lördag em och söndagar. Detta är tillfället för er som vill Prova på att rida för första gången eller om du har ridit tidigare. Den är även till för dig som har ridvana och vill prova för att vi ska se vilket ridgrupp som kan vara lämplig för dig. Våra hästar är välutbildade, snälla och är väl lämpade för sin uppgift. Oavsett om du är nybörjare eller van ryttare så har vi en häst åt dig.

Följande tillfällen anordnas prova på ridning på Vilsta:

7/1, 14/1, 29/1, fler datum kommer.

Pris:
150 kr, betalning via swish.

Så går du tillväga för att göra din föranmälan:

Skicka ett SMS till 072-161 05 30 senast dagen innan kl 18.00.
Invänta bekräftelse på smset.

Kvartsridning på Ekeby Ridskola


Kvartsridning erbjuds på Ekeby Ridskola ett utvalt antal söndagar med start kl. 13.00. Vi erbjuder ingen drop in utan föranmälan krävs.

Alla ponnyerna är snälla och väl utbildade för sin uppgift, de har ledare som genomgått ledarutbildning för att göra er ridning så kvalitetssäkrad som möjligt. Hjälm finns självklart att låna på plats och för säkerhetens skull är endast ridhjälm godkänd att använda när man rider hos oss.

När du är anmäld har du bokat en plats och är då betalningskyldig för ridtillfället även om du inte dyker upp. Eftersom antalet platser är begränsade så kan vi behöva neka andra som vill rida så för allas skull ber vi dig att inte boka upp en plats om du inte tänker nyttja den.

Följande söndagar är det kvartsridning på Ekeby ridskola:

5/3, 12/3, 19/3, 2/4, 23/4, 30/4, 7/5, 21/5, 28/5 och 11/6

Pris: 80 kr, betalning via swish.

Så går du tillväga för att göra föranmälan:

Anmälan sker på SMS till 072-161 05 29 Från kl 12.00 på fredagen innan respektive söndag - fram till lördagen kl 13.00.

Återkoppling med vilken ridtid ni blir tilldelad kommer via SMS senast på söndagen kl 11.00.

Ridtiden är vanligtvis någon av tiderna 13.00, 13.20, 13.40 men senare tider kan ibland förekomma då vi vissa gånger har andra aktiviteter också.

Håll utkik för snabba förändringar på våra sociala medier!

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2023-03-16

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS