Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Att vara funktionär

Eskilstunaortens ryttarförenings (ERFs) tävlingar är mycket omtyckta och populära, något vi är väldigt stolta över! Detta är mycket tack vare våra funktionärer. Att vara funktionär hos ERF innebär att man hjälper till att anordna en ryttartävling. Arbetet är ideellt men självklart förser vi våra funktionärer med gratis mat och fika när de jobbar.

Startar man själv får man anmälningsavgiften tillbaka beroende på hur mycket man jobbar som funktionär, det får man även om någon jobbar åt en. Dessutom kan det förekomma utlottningar av olika priser, då får man information om det innan tävlingen, Det är jättekul att vara funktionär, och det finns massor av olika arbetsuppgifter på en tävling - man kan alltid bidra med något! Att vara funktionär är ett utmärkt sätt att stödja föreningen.

Vad krävs för att vara funktionär?

Det krävs inga förkunskaper som helst för att vara funktionär! Den som är funktionärsansvarig förklarar precis hur du ska göra, och det finns olika typer av sysslor som kräver olika mycket (vissa ingen) förkunskap om hästhantering och hästtävlingar.

Måste jag jobba en hel dag om jag är funktionär?

Absolut inte. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, även om det bara är ett par timmar. Det finns vissa arbetsuppgifter där det krävs att man stannar en hel klass, men även många där det är bra om man kan hoppa in när som helst.

Vad förväntas av mig som funktionär?

Vi förväntar oss att våra funktionärer, som representerar ERF, följer instruktioner och visar en trevlig attityd i alla lägen mot alla på tävlingsplatsen. Om det är något du inte vet, fråga en funktionärsansvarig! Och om du får en fråga du inte säkert kan svara på, hänvisa till någon du tror kan svara. I stort sett alla man möter på en tävlingsplats är trevliga och tålmodiga, men dyker det upp någon som av någon anledning inte är det ska funktionärer från ERF fortfarande vara trevliga och försöka hjälpa till att reda ut eventuella problem.

Läs mer:

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS