Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Tränings- och tävlingsförberedande aktiviteter

Externa tränare

Ibland får vi besök av externa tränare som bland annat håller kurser i hoppning eller dressyr. Här finns möjlighet för dig med egen häst att finslipa på teknik och hur du och din häst tar dig vidare till nästa steg. Är du ridskoleelev och önskar vara med på träning för externa tränare men inte har egen häst finns det i mån av plats och hästar möjlighet att hyra ridskolehäst. Förfrågan av att vara med på ridskolehäst görs antingen via din ridlärare eller till den som står som kontaktperson för det enskilda träningstillfället.

Eventuella träningstillfällen för externa tränare hittar du i vår aktivitetskalender.

Pay & Ride och Pay & Jump

Är du sugen på att tävla i dressyr eller hoppning men osäker på om du klarar av det? Saknar du Grönt kort eller licens, men vill ändå se om tävlandet är något för dig? Har du en unghäst som behöver tränas inför tävlingsdebuten? Eller har du själv problem med tävlingsnerverna? Då är Pay & ride eller Pay & Jump något du måste prova!

Pay & ride - dressyrträning inför tävling

Målet med Pay & ride är att alla ska komma ut från banan med självförtroende och en positiv upplevelse. Detta gäller både ryttare och häst och du väljer själv vilket program du vill rida. På Ekeby kan bara program som rids på 20x40m väljas, på Vilsta kan program som rids på både 20x40m och 20x60m väljas. Du startanmäler dig till ansvarig instruktör på tävlingsdagen och på plats finns en domare som bedömer din ritt precis som på tävling. Anmälan öppnar cirka 2-3 veckor innan tävlingsdagen.

För ritter med resultat på 60% eller mer ges möjlighet att köpa clearroundrosett för 50 kr. Alla är välkomna men vid högt tryck har medlemmar förtur. Håll utkik i vår aktivitetskalender eller på våra sociala medier efter kommande Pay & ride-tillfällen.

Pay and Jump - hoppträning inför tävling

Målet med Pay & jump är precis som för Pay & ride att alla ekipage ska få komma ut från banan med självförtroende och en positiv upplevelse. Banorna är byggda för att passa alla och du kan hoppa från 50cm och uppåt - det väljer du själv. Alla är välkomna till våra Pay and jumptillfällen men vid högt tryck har medlemmar förtur. Anmälan öppnar cirka 2-3 veckor innan tävlingsdagen.

Kort om Pay & jump på Eskilstunaortens ryttarförening:

  • Pay’n Jump är en träning inför tävling. Vi följer enligt TR (Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente) gällande lokal tävling.

  • Vid avramling skall hästen ledas ut från banan. Om allt bedöms vara okej med ryttare/häst (för minderårig krävs att förälder eller annan medföljande ansvarig person ger sitt godkännande) får ekipaget komma tillbaka och fullfölja banan varifrån avramling skedde utan att betala ny startavgift.

  • Om ekipaget vill göra omstart meddelar hen domartornet och startavgiften betalas i sekretariatet. Unghästar erbjuds att göra omstart direkt, övriga omstarter läggs sist i klassen.

  • Vid uteslutning: Ekipaget får fullfölja banan om domaren anser att det kan ske inom rimlig tid.

Håll utkik i vår aktivitetskalender eller på våra sociala medier efter kommande Pay & jump-tillfällen

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2022-12-12

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS