Gå till innehåll
Eskilstunaortens Ryttarförening
Eskilstunaortens Ryttarförening

Eskilstunaortens ryttarförening hanterar personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter. För att behålla människors förtroende är det viktigt att vi som förening följer de regler som finns.

Hos Eskilstunaortens ryttarförening behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i våra medlemsregister och vid fakturering och i första hand använder vi det administrativa systemet Hippocrates vid hantering av personuppgifter.

En grundregel är att vi inom föreningen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) tog Riksidrottsförbundet fram en uppförandekod för idrottsrörelsen. Uppförandekoden som Riksidrottsförbundet har tagit fram är ett komplement till dataskyddsförordningen och kan komma att uppdateras efter samråd med Datainspektionen. Vi på Eskilstunaortens ryttarförening följer givetvis denna uppförandekod vid hantering av personuppgifter.

Utöver att följa idrottsrörelsens uppförandekod har vi även tagit fram en integritetspolicy som beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Läs Eskilstunaortens ryttarförenings integritetspolicy. Pdf, 550.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-11-07

Senast uppdaterad: 2022-12-12

Författare: Caroline Lindeberg

SPONSORER OCH SAMVERKANSPARTNERS